Whith Dog

Desensibilisatie van de angst van honden

De vrees van honden treft veel meer mensen dan we denken. Inderdaad, één persoon op vier heeft angst. En jammer genoeg weten te weinig mensen dat dit kan behandeld worden !

We praten over traumatische angst als we zelf het slachtoffer waren van een hond aanval of wanneer we iemand zagen aangevallen worden door een hond.
We spreken van fobie als we niet weten waar de angst vandaan komt. Een fobie komt niet voort door een aanval van een hond of het zien van een aanval. Het kan best zijn dat het overgedragen werd door een andere persoon (een familielid, vriend) die bang is voor honden.

Of we het nu leuk vinden of niet, en of we ze graag hebben of niet, we worden dagelijks geconfronteerd met honden, zowel op straat in de stad als op het platteland, of zelfs alleen maar door hun blaffen (soms overtollig). Bang zijn voor honden, is ook dagelijks lijden. Maar dit kan veranderen ! Door middel van een therapeutisch proces kan de angst / fobie van honden worden bewerkt tot totale verdwijning ervan.

In een desensibilisatie therapie is de hond nooit aanwezig bij de eerste sessie. Deze wordt slechts geïntroduceerd bij de tweede of derde sessie via ZEER progressieve sessies (afhankelijk van de mate van angst, wordt er eerst geobserveerd, een beroepskundige houdt een hond aan de leiband op afstand van 100m waarna 80m en dan 60m, ...).

De honden bij deze therapie zijn therapiehonden opgeleid voor deze taak, dat wil zeggen dat ze niet springen, niet blaffen, niet trekken aan hun leiband, en natuurlijk niet bijten. Deze opleiding tot therapiehond is een langdurig proces (2-3 jaar). Het is daarom belangrijk dat mensen die hun angst voor de hond willen behandelen weten dat dit enkel met opgeleide betrouwbare honden wordt gedaan.

Prijs: 48 € / u

 


Therapie met Ondersteuning van Dieren

Je kind spreekt niet, is introvert, of heeft moeite zich te doen gelden ten opzichte van zijn vrienden ...? De hond kan een grote bemiddelaar zijn in een therapie

20150524_image_clarisse_bauwens_therapie_avec_chien_pour_enfants_vinalmont.jpg

Meer weten ]

Desensibilisatie van de angst van honden

Honden maken je bang, het dagelijks zien van honden is een echte confrontatie voor je ? Dit kan definitief veranderen, met behulp van een desensibilitatietherapie.

20150524_image2_peur_chien_desensibilisation_clarisse_bauwens_vinalmont.jpg

Meer weten ]

 

Contact

info@comportementaliste-canin.com

+32(0)491 92 93 94

Rue Emile Vandervelde, 3
4520 Vinalmont

 

Prijzen

Formation canine

Formation Canine

Als je ook geïnteresseerd bent in het Hondentrainer/gedragsbegeleider beroep, adviseer ik u de  centre de Formation aux métiers du chien. U vindt er een professionele opleiding (in het Frans) in een zeer aangename omgeving.

Admin :nl