Whith Dog

Mijn opvoedingsmethode

"De beste beloningssnack ??? De STEM !!!"

Ik gebruik geen beloningssnacks wanneer ik werk met honden. Waarom? Om 3 redenen:

    1. Een hond die werkt met snacks denkt alleen aan de snack ten koste van de oefening die we hem vragen te doen. Hij gaat dan ook niet zitten om zijn baasje te behagen maar wel om zijn beloning te krijgen.
    2. Een hond die gewoon is om een snack te krijgen als hem iets gevraagd wordt (lopen, zitten, blijven zitten, ...) kan je orders best volledig negeren de dag dat je de snacks vergeten bent;
    3. Een hond gewend om voortdurend snacks te ontvangen als hij goed handelt kan besluiten om zichzelf een ’snack’ toe te kennen (de koek op tafel, een toast, een broodje) als hij vindt dat hij het volgens hem lang genoeg goed geweest is.

De stem is een instrument dat we voortdurend bij ons hebben. "En wanneer men stemloos of stom is?" Nou dan hebben we nog steeds ons hele lichaam, onze gebaren, onze gezichtsuitdrukkingen om de hond te laten begrijpen dat we super blij zijn met wat hij heeft gedaan, of helemaal niet. Door te werken met de stem werken we ook aan het visueel contact tussen hond en meester. Inderdaad, een hond, die als hij naar je kijkt, krijgt alle spraak felicitaties van de wereld, zal wel meer naar je willen kijken om te zien hoe tevreden je bent met wat hij doet.

 

95% van de felicitaties, 4% van de orders, 1% van verbodsbepalingen.

Het is op basis van het visueel contact en de stem dat ik de honden opleid die mij toevertrouwd worden. Ik leer de baasjes van de honden een juiste gebruik te maken van de verschillende vocale klanken om de hond te laten begrijpen wat we van hem verwachten.

Contact

info@comportementaliste-canin.com

+32(0)491 92 93 94

Rue Emile Vandervelde, 3
4520 Vinalmont

 

Prijzen

Formation canine

Formation Canine

Als je ook geïnteresseerd bent in het Hondentrainer/gedragsbegeleider beroep, adviseer ik u de  centre de Formation aux métiers du chien. U vindt er een professionele opleiding (in het Frans) in een zeer aangename omgeving.

Admin :nl